UAF
Toon alles (1)

Zes stagiairs starten bij bouwtechnische bedrijven

29 augustus 2018, 00:00
Dania loopt stage bij Van Rossum. Hier is zij in gesprek met haar collega Michiel. (Foto: Van Rossum)
Dania loopt stage bij Van Rossum. Hier is zij in gesprek met haar collega Michiel. (Foto: Van Rossum)
Voor vluchtelingen met een bouwkundige of civieltechnische achtergrond creëert het UAF korte, kansrijke routes naar werk. Dit doet ze samen met bedrijven in de bouwtechnische sector en de Hogeschool Rotterdam. De deelnemers doen werkervaring op tijdens hun opleiding, wat de kansen op duurzame arbeidsmarktdeelname vergroot.

In het afgelopen half jaar bereidden elf deelnemers zich voor op de speciale, twee-jarige deeltijdopleiding Integraal Bouwmanagement (associate degree hbo). In april bracht het UAF de deelnemers in contact met de samenwerkingspartners in de bouwtechnische sector.

Binnenkort starten zes van hen dankzij bemiddeling door het UAF met een stage: drie bij ICN Solutions, één bij Van Rossum, één bij Dura Vermeer en één bij Van Wijnen. De stage biedt na een half jaar uitzicht op een betaalde baan. Voor vier deelnemers bleek de taaltoets een struikelblok om met de opleiding te kunnen starten. Twee van hen vonden op eigen kracht een betaalde baan op niveau, binnen de technische sector.

De ontwikkeling van dit leerwerktraject op hbo-niveau is mogelijk gemaakt door VSBfonds.

Wilt u meer weten over dit project of ziet u mogelijkheden voor stageplaatsen in uw bedrijf? Neem contact op met Wout Smeets, w.smeets@uaf.nl.
gerelateerde items