Toon alles (1)

World Book Day Award voor American School of Rotterdam

3 januari 2017, 12:00
Robert Romme reikt de award uit aan Maria Teresa Soronodo de Lara van de American School of Rotterdam
Robert Romme reikt de award uit aan Maria Teresa Soronodo de Lara van de American School of Rotterdam
Elk jaar reikt Read to Grow de World Book Day Award uit aan de school die de meeste boeken aan de stichting heeft gedoneerd. Medio december reikte voorzitter Robert Romme de award voor de veertiende keer uit, dit keer aan Maria Teresa Sorondo de Lara, librarian van de American School of Rotterdam.
 
De American School of Rotterdam ontving de Award al eerder in 2005 en 2009. ‘In 2015 heeft deze school ook weer de extra mile gedaan door veel boeken in te zamelen en te geven, maar ook door een Read to Grow Literacy Week te houden. Er is volop aandacht geweest over de noodzaak van boeken voor kinderen en jeugd, die geen of moeilijk toegang hebben tot boeken’, aldus voorzitter Romme.
 
De Award is door een kunstenaar in Afrika gemaakt en is een replica van het beeld van The Giving Child. Dit beeld staat in het centrum van de wijk Brandevoort in Helmond, waar Read to Grow eens begon. Het beeld laat een kind zien, dat haar armen uitstrekt om een boek te geven. Een duif vliegt weg om het boek naar een leesproject in een ontwikkelingsland te brengen. Daarnaast werden handgemaakte Read to Grow-boekenleggers gegeven aan leerlingen van de American School of Rotterdam. 


 ►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items