WNF stopt samenwerking met Essent

5 februari 2009
Nieuws | | Goede doelen

AMSTELVEEN (5 februari) - Enkele weken terug werd bekend dat Essent in het Duitse energieconcern RWE een serieuze overnamekandidaat had gevonden. Essent-partner WNF was niet direct blij met de partnerkeuze, want RWE staat bekend als een bedrijf dat op het gebied van duurzaamheid tekortschiet. Nu RWE inderdaad Essent overneemt beëindigt WNF de samenwerking definitief.


De beëindiging van het contract gaat in op de dag dat de overname formeel een feit is, schrijft WNF in een persbericht. De organisatie schrijft ook:

 


"Na overleg met Essent en RWE de afgelopen week over de ontstane situatie, is het WNF tot de conclusie gekomen dat er na de overname onvoldoende basis is om de samenwerking met Essent op de oude voet voort te zetten. Wel gaat het WNF in op de uitnodiging van RWE om de dialoog aan te gaan over verduurzaming van de bedrijfsvoering, het terugdringen van de CO2-uitstoot en vergroting van het aanbod van schone energie op Europees niveau."

 


Algemeen directeur Johan van de Gronden van het WNF geeft aan dat wat hem betreft de banden dan ook niet helemaal worden verbroken. "RWE heeft laten weten op termijn leidend te willen zijn bij de verduurzaming van de energiesector in Europa. Het bedrijf staat daarmee voor een gigantische uitdaging. Het WNF is van harte bereid om een bijdrage te leveren aan dat proces."

 


Zie ook: www.wnf.nl