Toon alles (1)

WNF start Biodiversiteitsfonds

4 februari 2018, 14:00
WNF investeert in nieuw onderzoek voor bescherming en herstel van de biodiversiteit in Nederland en op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
WNF investeert in nieuw onderzoek voor bescherming en herstel van de biodiversiteit in Nederland en op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
WNF heeft een nieuw fonds opgezet ter ondersteuning van wetenschappelijk toegepast onderzoek voor bescherming en herstel van de biodiversiteit in Nederland en op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Het fonds is alleen voor Nederlandse organisaties zonder winstoogmerk zoals stichtingen en verenigingen, niet voor bedrijven en individuen. Universiteiten kunnen bij het onderzoek betrokken zijn maar mogen geen hoofdaanvrager zijn. Om in aanmerking te komen voor subsidie dient een project onder andere te voldoen aan de volgende criteria:
  • Het onderzoek moet betrekking hebben op soorten met een hoge beschermingsstatus of signaalsoorten;
  • Alleen praktisch toegepast onderzoek ten bate van natuurbescherming;
  • De resultaten van het onderzoek dienen zowel wetenschappelijk als voor een breder publiek toegankelijk te zijn.

De aanvraagronde is gestart op 1 februari. Voorstellen kunnen worden ingediend tot 15 maart. De beoordelingscommissie maakt uiterlijk 1 mei een definitieve beslissing over de toekenning. De maximale bijdrage bedraagt 30.000 euro per project.

Meer informatie op de website van WNF.

 
gerelateerde items