Toon alles (2)

Windesheim gaat samenwerken met ACT Suriname

19 september 2012, 04:00
Windesheim gaat samenwerken met ACT Suriname
Windesheim gaat samenwerken met ACT Suriname
De cursus Fundraising Grantmaking & Sponsoring (FG&S) van Hogeschool Windesheim gaat samenwerken met het Amazon Conversation Team (ACT) Suriname. Studenten van Windesheim gaan werken voor projecten van ACT Suriname en Windesheim verzorgt komend jaar FG&S-scholing voor ACT en andere NGO’s in het land.

ACT zet zich in voor de biodiversiteit van het Amazone regenwoud en voor de inheemse bewoners van dit leefgebied. De organisatie zoekt de samenwerking om andere dan traditionele financieringsbronnen te ontdekken. “Je hand ophouden is niet meer voldoende, maar hoe kom je dan aan de nodige euro’s? Die vraag speelt voor veel organisaties, merken we, zorg- en onderwijsinstituten, maar ook instellingen uit de kunst- en cultuursector en de sportwereld. En recent meldde zich ACT Europa, die fondsen werft voor ACT Suriname, met de vraag om hen te helpen bij de fondsenwerving, iets wat we heel graag doen”, aldus Bert Sleijster, projectleider FG&S bij Hogeschool Windesheim.

“Duurzame samenwerking”
Karin Lachmising (foto) van ACT Suriname: “Prachtig dat er nu een afspraak ligt voor een duurzame samenwerking, waarbij we samen met Windesheim een slag kunnen maken in onze fondsenwerving. Studenten van Windesheim gaan aan het werk voor ACT en ook zal Windesheim komend jaar op locatie in Suriname FG&S-scholing verzorgen en ter plaatse in overleg gaan over wat verder van belang is om in de toekomst samen op te pakken. Dankzij deze samenwerking met Windesheim kunnen wij ons werk breder uitbouwen.”

Cursusaanbod in Nederland
Ook in Nederland kunnen cursisten dit najaar weer aan de slag. Eind oktober starten vijf modulen uit het FG&S-curriculum: Filantropie, Projectaanvraag Schrijven en Beoordelen, Communicatie, Charitymarketing en Sponsoring. Voor de meeste modulen geldt een maximum van 15 deelnemers. Meer informatie op www.windesheim.nl.
gerelateerde items