Gerjoke Wilmink nieuwe directeur-bestuurder Alzheimer Nederland

1 juni 2018, 17:00
Van NIBUD naar Alzheimer Nederland: Gerjoke Wilmink
Van NIBUD naar Alzheimer Nederland: Gerjoke Wilmink
Gerjoke Wilmink is van 1 september de nieuwe directeur-bestuurder bij Alzheimer Nederland. Zij volgt hiermee Gea Broekema-Prochazka op die begin dit jaar om gezondheidsredenen afscheid nam. Wilmink is op dit moment werkzaam als directeur-bestuurder bij het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud).
 
Volgens Liesbeth Spies, voorzitter Raad van Toezicht Alzheimer Nederland, heeft Wilmink haar kwaliteiten als directeur-bestuurder voor het Nibud reeds bewezen en neemt zij ‘naast bestuurlijke kennis en financiële achtergrond een sterke motivatie mee om Alzheimer Nederland nog zichtbaarder te maken als autoriteit op het domein van dementie.’
Gerjoke Wilmink volgt oud directeur-bestuurder Gea Broekema-Prochazka op, die in januari 2018 besloot haar functie definitief neer te leggen om zich op haar gezondheid te richten. Broekema werd in oktober 2016 getroffen door een herseninfarct en werd in de tussenliggende tijd vervangen door Marco Blom. Blom keert met de komst van Gerjoke Wilmink terug naar zijn functie als adjunct-directeur, en zal onder anderen leiding geven aan het team Wetenschappelijk Onderzoek. 

►Bron: Alzheimer Nederland
gerelateerde items