Toon alles (2)
Edwin Venema

Willem Lageweg vertrekt bij MVO Nederland

27 januari 2016, 14:47
Willem Lageweg (1951) neemt deze zomer afscheid als directeur van MVO Nederland. MVO Nederland is onder zijn leiding met 2.250 aangesloten bedrijven en organisaties uitgegroeid tot het grootste MVO-bedrijvennetwerk van Europa. Lageweg vervult diverse maatschappelijke bestuursfuncties, onder andere bij Woman on Wings en Close the Gap.

Willem Lageweg trad op 1 april 2006 aan als directeur van MVO Nederland. Daarvoor was hij als bestuurslid medeoprichter van deze kennis- en netwerkorganisatie. Als boerenzoon heeft Lageweg van huis uit een sterke binding met de natuur en maatschappelijke vernieuwing. Van 1975 tot 1982 werkte hij bij de Nationale Coöperatieve Raad voor Land en Tuinbouw. Daarna stapte hij over naar de Rabobank waar hij tot 2006 de functies bekleedde van directeur Communicatie, directeur Coöperatie en projectdirecteur Grote Steden.

Naast zijn dagelijks werk vervult hij verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies bij organisaties als het Louis Bolkinstituut, Women on Wings en Close the Gap. Tevens is Lageweg lid van de SER-commissie voor IMVO en medeoprichter van een MVO-netwerk in Kenia. Na zijn afscheid zal Willem Lageweg zich als adviseur en bestuurder blijven inzetten voor de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving.

Bron: MVO Nederland
 
Vertrekkend MVO Nederland-directeur Willem Lageweg probeert vooroordelen over samenwerking om duurzaamheidsdoelen te bereiken (letterlijk) door te prikken (oktober 2015):
 


 
gerelateerde items