Wilders slaat uitnodiging Plan Nederland af

13 oktober 2011, 08:59
Geert Wilders neemt de uitnodiging van Plan Nederland niet aan
Geert Wilders neemt de uitnodiging van Plan Nederland niet aan


AMSTERDAM (13 oktober) - Ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland heeft PVV-leider Geert Wilders uitgenodigd voor een reis naar een ontwikkelingsproject in het buitenland dat met Nederlands geld wordt gefinancierd. Aanleiding voor deze uitdaging is de uitspraak van Wilders dat hij ‘dolgraag' op ontwikkelingssamenwerking wil bezuinigen. Wilders heeft de uitnodiging inmiddels afgeslagen.

Resultaten met eigen ogen bekijken
Plan Nederland directeur Monique van ‘t Hek zegt ervan overtuigd te zijn dat Wilders positiever wordt over ontwikkelingssamenwerking als hij de kans krijgt de resultaten met eigen ogen te bekijken. "Ik ben er van overtuigd dat Geert Wilders positiever over ontwikkelingssamenwerking wordt als hij de kans krijgt om onze projecten en de resultaten daarvan met eigen ogen te bekijken", zegt Van 't Hek.

Economische rem
"Plan maakt het met Nederlands ontwikkelingsgeld bijvoorbeeld voor miljoenen kinderen mogelijk om naar school te gaan. En als je het al niet voor de mensen in ontwikkelingslanden zou willen doen, dan in ieder geval voor onszelf", houdt Van 't Hek Wilders voor. "Bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking zet een economische rem op ontwikkelingslanden. Dat is niet alleen slecht voor de economie van die landen, maar voor de wereldeconomie als geheel."

Uitnodiging afgeslagen
Geert Wilders heeft de uitnodiging van Plan afgeslagen. Van 't Hek: "Dat is jammer. Werkbezoeken in ontwikkelingslanden zijn een goede manier voor politici om kennis te nemen van de resultaten van ontwikkelingssamenwerking en van de effecten waar een eventuele bezuiniging toe zou leiden.

Plan werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen in meer dan vijftig ontwikkelingslanden. Lokale medewerkers van de organisatie bouwen samen met lokale gemeenschappen gezondheidscentra, scholen, leiden docenten op en slaan waterputten.

gerelateerde items