Wilde Ganzen jubileert: feest, nieuwe huisstijl en website

4 juli 2007
Nieuws | | Goede doelen

Afgelopen weekend vierde Wilde Ganzen haar vijftigjarig bestaan met een groot jubileumevenement, dat binnenkort wordt uitgezonden op televisie. Ook werden de nieuwe huisstijl en de vernieuwde website gepresenteerd.


Wilde Ganzen zag het levenslicht tijdens een radio-uitzending in juni 1957 van de IKOR, de voorloper van de IKON. In 1973 was Wilde Ganzen voor het eerst in haar huidige vorm op de televisie te zien met haar ‘ganzenvlucht'. Sindsdien zijn de inkomsten van Wilde Ganzen exponentieel toegenomen. Afgelopen jaar haalde de organisatie 17,6 miljoen euro op, waarvan een vijfde afkomstig was uit subsidies. Met dit geld worden projecten van particulieren, scholen en andere organisaties ondersteund.


Het jubileum werd zaterdag 30 juni gevierd met een groot evenement in Apeldoorn, gepresenteerd door Leonie Jansen. Zondagochtend 8 juli (Nederland 2, 11.00 's ochtend) is de registratie van het feest op televisie te zien bij IKON. Naast toespraken van de voorzitter en directeur van Wilde Ganzen maakten zang en dans deel uit van het programma.


Wilde Ganzen heeft het halve eeuwfeest aangegrepen om haar huisstijl en website grondig te vernieuwen. De opgefriste website ging eind vorige week de lucht in.