Wijffels stapt op

20 december 2007
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (20 december) - Herman Wijffels is uit het Comite van Aanbeveling van de Stichting Home Plan gestapt. Aanleiding voor deze stap is het feit dat Home Plan deze zomer haar CBF Keur verloor. "Als ontwerper van een speciale bestuurscode voor de goede doelensector kan ik natuurlijk niet doen alsof er niets aan de hand is."


Home Plan bestaat tien jaar, is voortgekomen uit de bouwsector, en heeft als missie om de allerarmsten in de wereld te helpen aan een dak boven hun hoofd. Ondanks de goede intenties verloor het fonds deze zomer haar CBF Keur.

 


Wijffels, tegenwoordig actief voor de Wereldbank, hierover in de Volkskrant: "Home Plan en het CBF hebben een duidelijk verschil van mening over de 25%-regeling. Die dient om de wervingskosten te beperken tot maximaal 25%. Los van de vraag wie er nu precies gelijk heeft, is het een feit dat Home Plan de keur is ontnomen. Dat was voor mij het moment om op te stappen."

 


Wat Wijffels betreft betekent dit niet dat Home Plan nu ook een malafide organisatie is, waaraan het publiek beslist niet meer moet geven. Volgens hem is dit goede doel ook een écht goed doel. "Daarom heb ik mij er indertijd aan verbonden. Maar als ontwerper van een speciale bestuurscode voor de goede doelensector kan ik natuurlijk niet doen alsof er niets aan de hand is."

 


Zie ook: www.homeplan.nl