Wijbrandi naar Unicef, Tuinenburg naar NSGK

11 september 2008
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (11 september) - Jan Bouke Wijbrandi (55) treedt per 24 november aan als directeur van Unicef Nederland. Op dit moment is hij nog lid van het directieteam van Oxfam Novib. Ingrid Tuinenburg (41) is op 1 september benoemd als directeur het Nationaal Fonds Gehandicaptensport (NSGK).


Jan Bouke WijbrandiJan Bouke Wijbrandi

Na het vertrek van de directie van Unicef Nederland was de organisatie op zoek naar een directeur die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft in de sector. Wijbrandi is zo iemand. Hij was de afgelopen jaren lid van het directieteam van Oxfam Novib. Daarvoor was hij hoofd Communicatie & Fondsenwerving bij Artsen Zonder Grenzen Nederland. Bovendien was Wijbrandi een van de oprichters van de protestantse organisatie Kerk in Actie.

 


Ingrid TuinenburgIngrid Tuinenburg

De nieuwe directeur van NSGK, Ingrid Tuinenburg, deed ruime managementervaring op de in de non-profitsector. Zij was tot voor kort sectormanager Marketing & Communicatie bij Cordaid. Tot haar portfolio behoorden onder andere fondsenwerving, voorlichting, educatie en persvoorlichting. Tuinenburg ziet het als haar belangrijkste uitdaging om de stichting nog beter te profileren als dé stichting voor kinderen en jongeren met een handicap.