Toon alles (1)

Wie wint de Gouden Gans 2016?

7 november 2016, 08:00
Wie wint de Gouden Gans 2016?
Wie wint de Gouden Gans 2016?
10.000 euro voor klein project dat groot verschil maakt! Vandaag start  Wilde Ganzen de verkiezing van de ‘Gouden Gans 2016’. Deelnemers zijn 111 Nederlandse stichtingen die samen met hun partners in ontwikkelingslanden – gesteund door Wilde Ganzen – werken aan minder armoede. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan zijn of haar project.
 
‘Op veel plaatsen in de wereld maken bevlogen Nederlanders samen met lokale partners een groot verschil in de levens van mensen’, zegt Tineke Huizinga, directeur van Wilde Ganzen. ‘Ze verminderen de armoede met kleinschalige projecten. Denk aan de bouw van een school, de aanleg van een waterleiding of het verbeteren van landbouwmethodes, waardoor meer voedselzekerheid ontstaat. Als Wilde Ganzen steunen wij die particuliere initiatieven met onze kennis, ons netwerk en met een financiële bijdrage. Het doel van deze verkiezing is om de mooie resultaten die we zo samen bereiken met méér mensen te delen. We roepen heel Nederland op om te stemmen op een van deze mooie projecten via de radio en een online campagne.’
 
Alle partners van Wilde Ganzen waarvan een project is goedgekeurd tussen 1 januari 2013 en 1 oktober 2016 kunnen meedoen aan de verkiezing. Begin januari maakt de vakjury bekend welke vijf projecten naar de finale gaan. Alle projecten worden aan het Nederlandse publiek gepresenteerd met de oproep hun stem uit te brengen. De hoofdprijs is € 10.000.
 
Stem ook! Kijk voor meer informatie over de verkiezing of de projecten op goudengans.nl.
 
gerelateerde items