Wheels4All wint aanmoedigingsprijs DOEN

25 september 2008
Nieuws | | (Social) Impact

AMSTELVEEN (25 september) - Stichting DOEN wil gedeeld autogebruik stimuleren. DOEN heeft daarom een tender uitgeschreven waarbij de beste voorstellen om mensen te stimuleren tot gedeeld autogebruik zijn beloond. Greenwheels en Wheels4All vielen woensdag 17 september in de prijzen.


Ruim 7,5 miljoen auto's zijn in Nederland samen verantwoordelijk voor heel wat vervuiling. Het delen van auto's is (gedeeltelijke) oplossing van dit probleem. Maar hoe krijg je mensen zover dat ze hun auto gaan delen of bij een ander in de wagen kruipen? Stichting DOEN nodigde Greenwheels, Wheels4All, Connect Car, Drive CarSharing en MobilityMixx uit om deel te nemen aan een tender.

 


Greenwheels werd eindwinnaar en is door Stichting DOEN beloond met 400.000 euro om te investeren in (milieu)innovatie en marktvergroting. De aanmoedigingsprijs van 100.000 euro ging naar Wheels4All, een organisatie met 1600 leden en 120 auto's in heel Nederland. Wheels4All is een duurzaam en betaalbaar alternatief voor de eigen auto. De organisatie functioneert zonder winstoogmerk.

 


Initiatiefnemer Harry Mentink zegt in de Weekkrant al te weten wat zijn organisatie met de prijs gaat doen. "De komende twee jaar staan in het teken van verdere groei, voornamelijk gericht op het versterken van al bestaande locaties. Verder willen we andere doelgroepen, bijvoorbeeld het bedrijfsleven, benaderen."

 


Zie ook: www.wheels4all.nl