Westerlaken begint als directeur Ronald McDonald Kinderfonds

2 maart 2017, 17:00
Renate Westerlaken-Loos is op 1 maart begonnen als directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij volgt daarmee Marja van Bijsterveldt op, die in september aan de slag ging als burgemeester van Delft.
 
Renate Westerlaken-Loos was burgemeester van Lopik, een functie die zij, na eerst een jaar als waarnemend burgemeester, vanaf april 2009 beoefende. Daarvoor was zij onder andere wethouder in de gemeente Veenendaal, werkte zij enkele jaren als mediator, was Lid Provinciale Staten van Utrecht en bekleedde diverse functies in het CDJA en CDA. Van 2007 tot 2011 was zij eerste vicevoorzitter van het CDA.
 
De Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds benoemde Westerlaken al eind 2016. Voorzitter Marjan Oudeman destijds: ‘Zij brengt niet alleen een groot netwerk en ruime bestuurlijke ervaring mee, maar is tevens als toezichthouder bij enkele goede doelen goed bekend in de charitatieve wereld. Als Raad van Toezicht zijn wij dan ook buitengewoon ingenomen met de komst van Renate Westerlaken. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de samenwerking met de Ronald McDonald Huizen nog verder zal versterken en het Ronald McDonald-netwerk zal bestendigen voor de toekomst.’
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
 
gerelateerde items