Toon alles (1)

Wereld Natuur Fonds jaarverslag

1 juli 2017, 00:00
Wereld Natuur Fonds jaarverslag
Wereld Natuur Fonds jaarverslag
Als één thema ons ook het afgelopen jaar weer veel heeft beziggehouden, dan is het wel wildlife crime. De cijfers liegen er niet om: elk kwartier wordt er een olifant omgebracht; elke acht uur een neushoorn.
 
Het afgelopen jaar voerden we de strijd tegen wildlife crime verder op met extra patrouilles in het veld, het oprollen van criminele bendes en lobby voor een strengere handhaving van bestaande wetten en rechtspraak. Want het kan wel: in Nepal zijn twee jaar op rij geen neushoorns gestroopt! In Nederland blijven we aandacht vragen voor wildlife crime. Zo ondertekenden meer dan 50.000 mensen onze petitie tegen stroperij.
 
In onze eigen achtertuin maakte WNF zich onder andere sterk voor deltanatuur, rivieren en de Noordzee. In Nederland liggen tal van kansen voor het herstel van biodiversiteit, zo blijkt ook uit het voor het eerst uitgekomen ‘WNF Living Planet Report - Natuur in Nederland’. Diersoorten, vooral in rivieren, meren en moerasachtige gebieden, laten een voorzichtig herstel zien. Maar om het grote natuurverlies van de vorige eeuw goed te maken, moet er nog veel gebeuren.
 
We willen laten zien dat Nederland een voorbeeld kan zijn van een dichtbevolkt land waar mensen en natuur oreren. Door in te zetten op herstel van natuurlijke processen, goed verbonden beschermde gebieden en het beschermen van soorten krijgen we (meer) wereldnatuur in Nederland. Door de grote Europese rivieren die uitmonden in onze delta vormt Nederland een toegangspoort voor trekvissen als zalm en steur die hier van oudsher thuis horen. De rijke deltanatuur is een broed- en rustplaats voor trekvogels die migreren tussen plekken zo ver als Afrika en de Noordpool.
 
We danken al onze donateurs waaronder de vele kinderen en jongeren, giftgevers, partners, Nationale Postcode Loterij en overige financiers voor hun enorme bijdrage aan ons natuurbeschermingswerk. Ook danken wij onze vrijwilligers, goodwill-ambassadeurs en medewerkers voor hun gepassioneerde inzet voor WNF en het wereldwijde WWF-netwerk.
 
Lokke Moerel, Voorzitter Raad van Toezicht
Kirsten Schuijt, Algemeen Directeur 
 
Klik hier voor het volledige jaarverslag.
 
 
gerelateerde items