Toon alles (1)

Wereld MS Dag: wat is MS eigenlijk?

30 mei 2018, 00:00
Vandaag is het Wereld MS dag, een dag die wereldwijd in het teken van de chronische ziekte MS (Multiple Sclerose) staat. Maar wat is MS nou precies? Om dat uit te leggen lanceert het Nationaal MS Fonds de animatie ‘Wat is MS’. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS. Medicijnen om MS te genezen zijn er niet.

Onderzoek
Het aantal MS-patiënten blijft stijgen. Jaarlijks komen er in Nederland zo’n 800 MS-patiënten bij. Rianne Wisgerhof-van Dijk van het Nationaal MS Fonds: ”Iedereen moet weten wat MS is en wat de gevolgen er van zijn. De diagnose MS wordt gesteld bij mensen tussen de 20 en 40 jaar en brengt veel onzekerheden met zich mee omdat je nooit weet welke klachten je wanneer krijgt. MS-patiënten zijn op dat moment in de bloei van hun leven en weten vaak niet hoe hun toekomst eruit gaat zien.”

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de donaties die het Nationaal MS Fonds ontvangt investeert zij in innovatieve onderzoeken om MS te genezen. Onderzoek is dus van groot belang. Steun het Nationaal MS Fonds op giro 5057.

Animatie
Bekijk hier de animatie.
gerelateerde items