Wendy Kakebeeke en Matthijs de Bruin co-directeur Young Impact

Wendy Kakebeeke en Matthijs de Bruin co-directeur Young Impact
Wendy Kakebeeke en Matthijs de Bruin co-directeur Young Impact
15 september 2022
Nieuws | | Personalia

Wendy Kakebeeke is sinds juli 2020 directrice van Young Impact, na een jarenlange carrière in de commerciële sector. Sinds december 2019 is Matthijs de Bruin als hoofd fondsenwerving en later als adjunct-directeur bij Young Impact aangesloten, hij heeft een achtergrond in de non-profit sector. 

Het besluit voor het co-directeurschap is iets wat Wendy en Matthijs met elkaar besloten hebben, maar moesten laten goedkeuren door de Raad van Toezicht. Zij houden toezicht op de financiële gezondheid en risicobeheersing van de organisatie, maar ook op de uitvoering van de strategie en of de belangen van alle betrokkenen voldoende zijn gewaarborgd door de directie. 

Mieke Pennock, adviseur politiek, media en overheden binnen de RVT van Young Impact, zegt over dit co-directeurschap: “Wendy en Matthijs werken al een tijd samen. Vanaf het begin hadden zij een duidelijke rol- en taakverdeling. Het co-directeurschap is een goed onderbouwde en weloverwogen keuze. Wij vinden als Raad van Toezicht dat deze ontwikkeling heel goed past bij de groei die de organisatie momenteel doormaakt.” 

Wendy over het co-directeurschap
Over de keuze voor co-directeurschap zegt Wendy: “Ik vind het echt een verrijking en een mooie manier om te kunnen gaan samenwerken. Ik hoop dat dit een inspiratie is voor andere stichtingen, want dit komt weinig voor! Voor mij is deze keuze een bestendiging om als partners naar de lange termijnvisie toe te werken.”

Matthijs over het co-directeurschap
Ook co-directeur Matthijs ziet uit naar de samenwerking: “We hebben er samen voor gekozen om dit avontuur aan te gaan. Wendy heeft mij de ruimte gegeven en ik denk dat dit komt omdat we enorm complementair aan elkaar zijn. Zij heeft een commerciële achtergrond en mijn achtergrond is in de non-profit sector. Onze netwerken vullen elkaar aan en ook onze inzichten. En ook qua persoonlijkheid klikt het erg goed.”

Gevestigde organisatie
Van start-up naar scale-up naar een steeds meer gevestigde organisatie. Het is een toegewijde keuze van beiden, voor een langere periode. Zij beseffen dat ze met elkaar iets moois aan het neerzetten zijn en dat ze dit met elkaar verder willen gaan uitbouwen. Young Impact empowert jongeren om diens talenten in te zetten voor een duurzame bijdrage aan de maatschappij. Tot nu toe hebben zij met bijna 200.000 jongeren impact gemaakt. Het doel is 1 miljoen impactmakers in de komende jaren!

Uiteraard zijn er veel organisaties met een meerkoppige directies. Vaak is er uiteindelijk 1 algemeen directeur. In het geval van Young Impact hebben beide directeuren hun handtekening onder één contract gezet met dezelfde voorwaarden en verantwoordelijkheden. Dit is een vernieuwende stap om zo ook een voorbeeld te geven en op die manier de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer te verminderen. Met deze stap doet Young Impact haar imago eer aan: een out of the box organisatie waarbij álles mogelijk en iedereen gelijk is.