Weerstand tegen voorzitterschap Veerman Natuurmonumenten

21 februari 2007, 08:59
Minister van Landbouw Cees Veerman wordt, wanneer plaats moet worden gemaakt voor het nieuwe kabinet, mogelijk voorzitter van de Vereniging Natuurmonumenten. De Partij voor de Dieren denkt er echter anders over en startte een campagne tegen de aanstelling van de veehouder-minister.


De pijn bij de Partij voor de Dieren zit hem in het feit dat Veerman in 2003 als minister besloot de grondaankopen voor natuurterreinen stil te liggen. De partij vindt het vreemd deze ‘natuuronvriendelijke' stap nu eventueel beloond wordt met het voorzitterschap van Natuurmonumenten.

 


De partij heeft opgeroepen tot het sturen van e-mails aan de ledenraad van Natuurmonumenten. Sinds de start van de anti-Veerman campagne zijn al ‘enige duizenden' reacties binnengekomen. Heel wat leden van Natuurmonumenten dreigen hun lidmaatschap op te zeggen of legaten in te trekken.

 


Het is overigens allerminst zeker dat Veerman binnenkort Herman Wijffels als voorzitter opvolgt. De minister schijnt namelijk ook met de Rabobank in gesprek te zijn over een vervolg van zijn carrière.
 

gerelateerde items