Toon alles (1)

Week van de Alfabetisering

15 mei 2018, 00:00
Samen gaan we voor een geletterd Nederland!
Samen gaan we voor een geletterd Nederland!
Op 8 september is het Wereld Alfabetiseringsdag. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 3 t/m 9 september 2018.

Tijdens de Week van de Alfabetisering vragen we samen met vele honderden partners, zoals gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen, scholen, vrijwilligersorganisaties, extra aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland. In ons land hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In veel gevallen is er ook sprake van een gebrek aan digitale vaardigheden.

Het centrale thema van de Week van de Alfabetisering: Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Met een crossmediale publiekscampagne inspireert en motiveert Stichting Lezen & Schrijven vele tienduizenden mensen om samen met ons in actie te komen voor een geletterd Nederland, zodat meer mensen de kans krijgen om te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Stichting Lezen & Schrijven streeft ernaar een groeiende maatschappelijke beweging te creëren die laaggeletterdheid aanpakt.

De Week van de Alfabetisering is het grootste evenement dat Stichting Lezen & Schrijven organiseert. Ga voor meer informatie en aanmelding activiteiten naar www.weekvandealfabetisering.nl.
gerelateerde items