Webinar Financiën voor non-financials

6 april 2018, 06:00
Webinar Financiën voor non-financials
Webinar Financiën voor non-financials
Nederland Filantropieland houdt op 17 mei een webinar voor bestuurders of medewerkers van filantropische fondsen die hun inzicht in het financieel proces willen verbreden en verdiepen. Het webinar, onder leiding van Tanja Haremaker van Orchestra, geeft inzicht in het volledige financiële proces en biedt tips en tricks.
 
Soms ontbreekt de kennis over financiën bij bestuurders van stichtingen, terwijl er wel van ze verwacht wordt dat hij of zij op goede gronden kan beslissen over het financieel kader vooraf (de begroting) en de verantwoording achteraf (de jaarrekening/het jaarverslag). En de almaar toenemende wet- en regelgeving ten aanzien van dit onderwerp maakt het nog complexer.
 
Onderwerpen
In dit webinar zijn de onderwerpen die aan de orde komen: het inzicht krijgen in het financiële proces van een filantropisch fonds en het begrijpen en doorgronden van een financieel jaarverslag. Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt ingegaan op het financiële proces (van beleid tot verantwoording) en de verschillende soorten verslaggevingsregels. Tevens worden de diverse (wettelijke) regelgevingen met hun bijzonderheden kort aangestipt (anbi, overige fiscale wetgeving, Erkenningsregeling, AVG, etc.).
 
Spreker: Tanja Haremaker
Moderator: Deny de Jong
Datum: 17 mei van 10.00 tot 11.00 uur
Deelname is gratis
Klik hier om u aan te melden.
 
gerelateerde items