Toon alles (1)

Wat je moet weten over fondsenwerven via Facebook

22 juni 2018, 05:55
Wat je moet weten over fondsenwerven via Facebook
Wat je moet weten over fondsenwerven via Facebook
Gisteren werd bekend dat de fondsenwervingsactie voor immigrantenfamilies in de VS de grootste actie is die ook via Facebook is gehouden. Geld inzamelen via Facebook kan dus interessant zijn. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Wat je moet weten over fondsenwerven via Facebook.
 
Een terugblik
Meer dan 750.000 non-profitorganisaties hebben de fondsenwervingshulpmiddelen van Facebook gebruikt sinds de start in 2015. Vanaf vorig voorjaar begon Facebook ook mensen toe te staan ​​donaties te vragen voor persoonlijke doelen. En afgelopen zomer heeft Facebook een functie geïntroduceerd waarmee mensen op hun verjaardag geld kunnen inzamelen voor een goed doel.
 
Legitieme goede doelen
Alle goede doelen moeten zich aanmelden voor fondsenwervende privileges. Ze worden gecategoriseerd als non-profitorganisaties en vervolgens goedgekeurd en geverifieerd door Facebook. Daarna moeten ze Facebook voorzien van gedetailleerde financiële informatie, waaronder de bankrekening van het bedrijf. Dit proces duurt meestal ongeveer twee tot drie weken. Volgens Facebook heeft het bedrijf ook een proactief beoordelingsproces om mogelijk frauduleuze fondsenwervers te identificeren en te verwijderen. Als je een fondsenwervende organisatie tegenkomt die volgens jou niet legitiem is, kun je dit melden.
 
De kosten
Facebook berekende aanvankelijk betalings- en verwerkingskosten toen het met de fondsenwervingstools begon in 2016, maar het bedrijf heeft afgezien van alle vergoedingen voor individuele fondsenwervers voor persoonlijke doelen en fondsenwervers voor organisaties sinds afgelopen november.
 
Hoe snel komt het geld binnen?
Als een non-profitorganisatie Facebook-betalingen gebruikt, duurt het meestal ongeveer twee weken voordat bijdragen zijn gestort op de bankrekening van de organisatie. Betalingen worden pas vrijgegeven als de fondsenwerver het minimale donatiebedrag van honderd dollar bereikt. Als dat gebeurt, vinden de uitbetalingen twee keer per week plaats en worden ze direct op de bankrekening van de organisatie gestort.
 
(Bron: Money)
 
Heb jij ervaring met het fondsenwerven via Facebook? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl.
 
gerelateerde items