Washingtonians laten miljarden na aan goede doel

15 augustus 2006

Een nieuwe studie laat zien dat bewoners van Washington de komende vijftig jaar 2,4 biljoen dollar gaan nalaten. Naar schatting 460 miljard dollar daarvan zal ten goede komen aan goede doelen en maatschappelijke organisaties.


Het Boston College's Center on Wealth en Philantrophy bracht het vermogen van de huidige senioren en de baby boomers die zullen gaan overlijden tussen 2005 en 2055 in kaart. De cijfers die uit deze inventarisatie rolden waren opvallend: er zal in deze periode 2,4 biljoen vrijkomen middels nalatenschappen. Washingtonians blijken gemiddeld meer vermogen op de bank te hebben staan dan andere Amerikanen.

 


Van de 2,4 biljoen die wordt nagelaten voorspelt het BCCWP dat de helft in de familie blijft. Ruim 460 miljard wordt nagelaten aan goede en maatschappelijke doelen. Notariskosten en belastingen souperen de rest op. De bulk van het geld wordt nagelaten door mensen met een vermogen van 1 miljoen dollar of meer. Washingtonians die minder op de bank hebben staan laten echter ook nog substantiële bedragen na. De onderzoekers becijferden dat bij een vermogen van $200.000 vermoedelijk $175.000 wordt nagelaten.

 


Goede doelen, universiteiten en welzijnsorganisaties in de Amerikaanse hoofdstad lijken een aantal plezierige decennia tegemoet te gaan, in ieder geval waar het om fondsenwerving gaat.