Toon alles (2)
Edwin Venema

Wagenaar om onduidelijke reden weg bij Natuur & Milieu

14 maart 2017, 16:00
Wagenaar om onduidelijke reden weg bij Natuur & Milieu
De directeur van de Stichting Natuur en Milieu, Tjerk Wagenaar, stapt per 1 juni op. Volgens de Raad van Toezicht is dit besluit 'in goed overleg met alle betrokkenen' genomen. Toch blijkt uit onder andere een enquête onder het personeel, dat de leidinggevenden en werknemers al langere tijd ontevreden zijn over de werkwijze van Wagenaar, aldus Management Scope.
 
Op een verklaring op de website van Natuur & Milieu put de Raad van Toezicht zich uit in complimenten voor Wagenaar: ‘Hij heeft een cruciale rol gespeeld in de koerswijziging die de organisatie de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. Natuur & Milieu sloeg onder zijn leiding een nieuwe weg in: van een gesubsidieerde lobbyorganisatie naar effectieve samenwerkingsvormen met het bedrijfsleven en spraakmakende campagnes.’
 
Waarom Wagenaar ondanks al die verdiensten dan toch weggaat blijft onduidelijk en de formulering van de RvT brengt daar weinig helderheid in: ‘De weg naar boven is inmiddels hervonden, maar Wagenaar en de Raad van Toezicht zijn gemeenschappelijk tot de conclusie gekomen dat dit het moment is om het stokje over te geven aan een nieuwe directeur.’
 
Totdat er een nieuwe opvolger gevonden is, zal Geertje van Hooijdonk zijn functie overnemen. Zij is sinds 2014 werkzaam bij de stichting. 
 
►Bronnen: Stichting Natuur & Milieu, Management Scope
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items