Toon alles (2)

VSBfonds stopt met Poëzieprijs vanwege ander donatiebeleid

2 september 2017, 08:00
VSBfonds stopt met Poëzieprijs vanwege ander donatiebeleid
VSBfonds stopt met Poëzieprijs vanwege ander donatiebeleid
De VSB Poëzieprijs 2018 die op 24 januari wordt uitgereikt is de laatste onder de naam VSB. VSBfonds past zijn donatiebeleid op een aantal punten aan. Een prijsuitreiking voor een poëziebundel past niet meer in de nieuwe koers die is gericht op actief burgerschap. Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International onderzoeken de mogelijkheden om tot een andere poëzieprijs te komen.
 
De komende jaren richt VSBfonds zich nog meer dan nu op actief burgerschap. De huidige maatschappelijke ontwikkelingen leiden er volgens het fonds toe dat de verschillen tussen mensen steeds groter worden. Daarom richt VSBfonds zich op initiatieven en projecten van mensen en organisaties waar actieve burgers een rol spelen om de onderlinge verbindingen tussen (groepen) mensen tot stand te brengen of te herstellen. ‘Actieve burgers kunnen een relevante bijdrage leveren aan het versterken van de maatschappelijke samenhang en sociale mobiliteit in ons land. Deze aanpassing geldt voor de ondersteuning van sociale en culturele initiatieven. De VSB Poëzieprijs, een prijs voor een bundel van een individu, past niet meer in deze koers. VSBfonds blijft projecten op het gebied van poëzie ondersteunen, mits ze aansluiten bij het aangepaste beleid’, aldus VSBfonds in een mededeling op haar website. 
 
►Bronnen: VSBfonds, NRC Handelsblad
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items