Toon alles (1)

Vrijwilligersplatform NLvoor elkaar verwelkomt 100.000e gebruiker

7 oktober 2019, 06:00
Vrijwilligersplatform NLvoor elkaar verwelkomt 100.000e gebruiker
Vrijwilligersplatform NLvoor elkaar verwelkomt 100.000e gebruiker
Vrijwilligersplatform NLvoorelkaar is het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Het koppelt talent en tijd aan vragen van 10.000 maatschappelijke organisaties én particulieren. Volgens het platform levert dat meer dan 8.000.000 uur vrijwillige hulp op, 263.000 connecties en per gebruiker gemiddeld 60 impactmomenten per jaar.

Naast het landelijke label zijn er samenwerkingen met 54 vrijwilligerscentrales en gemeenten met elk hun eigen matchingsplatform zoals Rotterdammersvoorelkaar en Haarlemvoorelkaar. De matchingsplatformen zijn samen goed voor meer dan 1.5 miljoen bezoeken per jaar.

Betrokken vrijwilligers

Elke minuut vindt er een online match plaats tussen de 100.000 geregistreerde gebruikers. Eerder onderzoek, ook onderwerp van bespreking in De Dikke Blauwe, liet al zien dat online vrijwilligerswerk betrokken en actieve vrijwilligers oplevert, die zich duurzaam inzetten. NLvoorelkaar-gebruikers zeggen zich gemiddeld 60 dagdelen per jaar in te zetten voor social good, zo blijkt uit datzelfde onderzoek. Dat is meer dan reguliere vrijwilligers, die volgens het CBS 45 tot 50 dagdelen per jaar aan de slag gaan.

Helpen maakt happy

Jeroen de Punder, directeur NLvoorelkaar is blij met de mijlpaal: ‘100.000 impactmakers op NLvoorelkaar is een ongelooflijke mijlpaal. Ieder maakt impact met zijn of haar talent en tijd. De kern van het succes is een rotsvast vertrouwen dat iedereen het verschil kan en wíl maken. Want helpen maakt je happy – zowel de vrager als de helper.’ 

Lees hier over het eerdere onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam en NLvoorelkaar

Vrijwilligersplatform NLvoorelkaar vindt u hier
gerelateerde items