Vrijwilligersconcept Stichting LaLuz slaat aan

16 november 2006
Nieuws | | Vrijwilligers

Twee jaar terug begon Stichting LaLuz met het matchen van young professionals en ideële organisaties. Het concept blijkt een succes. Ruim 1500 professionals en 400 ideële organisaties hebben zich inmiddels bij LaLuz ingeschreven.


Ideële organisaties hebben behoefte aan know how en jonge professionals voelen de behoefte om naast het werk ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. "Door als intermediair tussen beide partijen te opereren voorzien wij dus aan twee kanten in een behoefte," aldus LaLuz-directeur Ann Huijbregts.



In het concept van LaLuz wordt iedere vrijwilligers persoonlijk begeleid om de kwaliteit van de match te waarborgen. De vrijwilligers die LaLuz aflevert doen dan ook meer dan koffie zetten en broodjes smeren in de kantine. De gematchte vrijwilligers voeren veelal projecten op beleidsniveau uit, kosteloos en in de vrije tijd.



Het werk wordt binnen Stichting LaLuz verricht door 20 MatchMakers. De afgelopen twee jaar zijn 250 vrijwilligers onder dak gebracht. In totaal staan 1500 vrijwilligers en 400 ideële organisaties ingeschreven in het LaLuz-bestand.



Meer informatie op www.stichtinglaluz.nl