Vrijwilligers chatten met minister Pechtold

7 juli 2005
Nieuws | | Vrijwilligers

Vrijwilligers(organisaties) hebben het niet gemakkelijk. Met name de administratieve rompslomp zit nogal eens in de weg. Wie zijn irritatie voor wil leggen aan minister Pechtold, heeft daarvoor vanmiddag de kans tijdens een publieke chat waaraan ook NOV-voorzitter Tineke Lodders deelneemt.


Ondanks het feit dat de twee zwaargewichten deelnemen aan een chat, raken zij geen toetsenbord aan. De vragen kunnen namelijk wel via een chatbox gesteld worden, maar de antwoorden spreken Lodders en Pechtold in de studio van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor de camera uit. Een en ander is live te volgen op de site www.ministerpechtold.nl De videobeelden van de minister worden op de site live getoond naast de reacties in de chatbox.


De sessie zal drie kwartier duren en vangt vanmiddag (donderdag) aan om 17.00 uur. Reden om de chat te organiseren is volgens de woordvoerder van de minister om ervaringen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te kunnen vernemen. Het is ook de minister ter ore gekomen dat de administratieve verplichtingen met name bestuurlijke vrijwilligers nogal eens hinderen. Pechtold heeft zichzelf tot taak gesteld om de 1,2 miljard euro die de Nederlanders jaarlijks gezamenlijk in opdracht van de overheid uitgeven aan papierwerk, wordt teruggedrongen met 25% in 2007. Het vrijwilligersveld heeft daarbij als eerste zijn aandacht. Voor de zomer komen de ministeries met concrete voorstellen om iets aan de administratieve lastendruk te doen.