Toon alles (2)

Vrijdag 11 oktober: Coming Out Dag 2013

9 oktober 2013, 04:00
Vrijdag 11 oktober: Coming Out Dag 2013
Vrijdag 11 oktober: Coming Out Dag 2013
Op vrijdag 11 oktober hijst kenniscentrum MOVISIE samen met 37 gemeenten en het ministerie van OCW de regenboogvlag. Op deze dag is het Coming Out Dag, een dag die benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De vlaggen worden tussen 8.30 en 9.30 uur gehesen. De actie is op twitter te volgen via #regenboogvlag2013.

Simone Kortbeek, directeur van MOVISIE, hangt om 9.30 uur de regenboogvlag aan de gevel van het MOVISIE-gebouw, Catharijnesingel 47, 3511 GC Utrecht. MOVISIE ondersteunt en adviseert het hele jaar door 41 gemeenten bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid dat inclusief is voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) burgers. Inclusief beleid is beleid dat rekening houdt met alle burgers. Met als resultaat dat niemand buiten de boot valt.

Deelnemende gemeenten
Ook de volgende gemeenten nemen deel aan de actie: Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Capelle aan de IJssel, Delft, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Heerlen, Helmond,’s Hertogenbosch, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Oss, Purmerend, Rotterdam, Sittard-Geleen, Súdwest-Fryslân, Tilburg, Utrecht, Vlissingen, Westland, Zoetermeer en Zwolle.

Het hele jaar door
MOVISIE: ‘De Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Mensen, bedrijven en maatschappelijk instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT's te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. De Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.’
gerelateerde items