Toon alles (2)

VriendenLoterij deelt ruim 58,9 miljoen uit

20 februari 2018, 10:00
De goede doelen van de VriendenLoterij ontvangen dit jaar 58,9 miljoen euro
(Foto: Roy Beusker Fotografie)
De goede doelen van de VriendenLoterij ontvangen dit jaar 58,9 miljoen euro
(Foto: Roy Beusker Fotografie)
Gisteren ontvingen goede doelen tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij een totaalbedrag van 58,9 miljoen euro. Dit jaar waren er vijf nieuwe goede doelen die een bijdrage ontvingen: Hulphond Nederland, Spieren voor Spieren, Stichting Life Goals, Stichting Vier het Leven en het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Hiermee komt het totaalaantal goede doelen dat de VriendenLoterij steunt op vijftig. 
 
De VriendenLoterij steunt Nederlandse goede doelen die zich inzetten voor een gezonde en sociale samenleving. Hulphond Nederland is een van de goede doelen die vanaf nu een structurele jaarlijkse bijdrage krijgt van 200.000 euro. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, gedragsproblemen of een posttraumatische stressstoornis. Een andere nieuwe beneficiant is Stichting Life Goals. De stichting is in 2010 opgericht ter bevordering van participatie en re-integratie van mensen aan de onderkant van onze samenleving, zoals dak- en thuislozen, tienermoeders, ex-gedetineerden en slachtoffers van huiselijk geweld door middel van sport.
 
Emma at Work zorgt ervoor dat jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar met een chronische of een ernstige (levensbedreigende) ziekte ook kunnen meedoen op de arbeidsmarkt. De eenmalige bijdrage van 375.000 euro biedt Emma at Work de mogelijkheid om meer jongeren te bereiken, te coachen en aan passend werk te helpen. Stichting De Ster krijgt een eenmalige schenking van 295.000 euro om Nederlandse kinderen en jongeren tussen de 8 en 23 jaar met sociaal-emotionele problemen te helpen door het organiseren van Sterkampen.
 
Een overzicht van alle VriendenLoterij-schenkingen en meer informatie over bovenstaande projecten vindt u op de website van de loterij.
 
gerelateerde items