Toon alles (1)

Vriendenfonds steunt onderzoeken

18 juli 2018, 00:00
Afgelopen jaar heeft het Erasmus MC Vriendenfonds ruim € 2,3 miljoen uitgekeerd aan onderzoeksprojecten, fellowships en patiëntenvoorzieningen.

Ontvangen
Ontvangers waren onder meer het Alzheimerscentrum, de groene daken en 'muziek als medicijn'. Het Vriendenfonds heeft in 2017 in totaal ruim € 2,9 miljoen van het publiek en bedrijven ontvangen. De personeels- en organisatiekosten gingen omlaag.

Nalatenschappen
De inkomsten worden gemeld in het laatste jaarverslag. Van de totale opbrengst is meer dan € 400.000 afkomstig van Vrienden en Business Friends. Opvallend is de sterke daling uit legaten en nalatenschappen. Die ging van € 1.733.000 naar € 200.000.

Foundation
Het Erasmus MC Vriendenfonds veranderde afgelopen jaar van naam in de Erasmus MC Foundation. Sinds kort is ook het Daniel den Hoed Fonds onderdeel ervan. De Foundation telt nu 5.500 vrienden en donateurs en 75 Business Friends.

Rick Jonckheere
In het jaarverslag komt de familie van Rick Jonckheere aan het woord. Zijn ouders Edwin en Karin vertellen over hun zoon die als talentvolle drummer aan de Rockacademie in Tilburg studeerde en stierf aan de zeldzame aangeboren afweerstoornis CVID. Zij zetten zich nu in om deze aandoening niet meer levensbedreigend te laten zijn, en om de lange tijd die de diagnose vergt (7,5 jaar) te bekorten.

Iets terugdoen
De twee vertellen over hun Rick Jonckheere Foundation: "Het voelt fijn om iets te kunnen doen. Het is voor ons ook een manier van rouwverwerking. We doen het met een traan. Je krijgt Rick er niet mee terug, maar we hebben het idee dat Rick nog heel dichtbij is en voortleeft in de muziek."

bron: Erasmus MC
 
gerelateerde items