Toon alles (1)

Voorzitter KNRM Hansweert met pensioen

7 april 2016, 16:00
Jan Huisman
Jan Huisman
Burgemeester Jan Huisman van Reimerswaal legt per 1 mei zijn taak als burgemeester van Reimerswaal neer en gaat met pensioen. Hiermee neemt hij ook afscheid als voorzitter van het KNRM-reddingstation te Hansweert.
 
In 2007 zijn naar aanleiding van een risicoanalyse de eerste gesprekken gevoerd om te komen tot de oprichting van een KNRM-reddingstation te Hansweert. Hierbij wordt een plaatselijke commissie (lokaal bestuur) gevormd waarbij traditiegetrouw de burgemeester wordt gevraagd de voorzittershamer ter hand te nemen. ‘Mijn eerste reactie was: Hoe kunnen we een KNRM-station oprichten, wat komt er allemaal bij kijken?’ aldus Huisman, die daartoe nauw overleg pleegde met collega burgemeesters.
 
Nat pak
Bijgestaan door Koos van der Bent vanuit het hoofdkantoor en andere commissieleden is begonnen met het werven en opleiden van bemanning en het organiseren van de overige operationele zaken zoals een reddingboot, een ligplaats, een ruimte voor de overlevingspakken et cetera. Huisman herinnert zich nog een oefening met voormalig KNRM reddingboot Abt waarbij hij niet geheel droog bleef.
 
Afscheid
Dinsdagavond 29 maart nam de heer Huisman tijdens de oefenavond afscheid van de bemanning. In de toespraak van schipper Johnny kwam naar voren dat de heer Huisman ‘stormen heeft doorstaan’ en we gezamenlijk trots mogen zijn waar het reddingstation nu staat: ‘een belangrijke schakel binnen de veiligheidsketen op de Ooster- en Westerschelde’.
gerelateerde items