Toon alles (1)

Voorham nieuwe voorzitter van Raad van Toezicht Dorcas

15 mei 2013, 09:22
Voorham nieuwe voorzitter van Raad van Toezicht Dorcas
Voorham nieuwe voorzitter van Raad van Toezicht Dorcas
Lt.-kolonel mevrouw dr. C.A. Voorham, officier van het Leger des Heils is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Dorcas. Voorham is de eerste voorzitter in de Raad van Toezicht van Dorcas en volgt D.H. O'Brien uit Zuid-Afrika op die tot eind 2012 de functie van voorzitter van het Dorcas-bestuur heeft bekleed.

‘In mijn nieuwe rol van voorzitter wil ik vooral inzetten op het gezamenlijk en praktisch wereldwijd van waarde zijn voor de allerarmsten. Ook zie ik Dorcas als een prachtig podium waarop mensen op eenvoudige wijze iets kunnen betekenen voor anderen. Het unieke aan Dorcas is de gedrevenheid van de mensen zelf; de werknemers en de vele vrijwilligers’, aldus de nieuwe voorzitter.

Uiteenlopende functies
Voorham is vanaf 1970  werkzaam geweest in uiteenlopende functies binnen het Leger des Heils en was van 1993 tot en met 2011 directielid van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G). In de periode 2000 tot en met 2011 was zij eindverantwoordelijk statutair directeur van deze stichting. Momenteel is zij onder andere lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Verzorging Kerkelijke Zendtijd, waar IKON en Zendtijd voor Kerken onder vallen en de Stichting Christelijk Sociaal Congres.
gerelateerde items