Voordekunst bereikt record aan matchfunding

30 juli 2018, 06:00
Josan Meijers, Gedeputeerde in de Provincie Gelderland en beheerder van de portefeuilles Gelderse gebiedsontwikkeling, Ruimte, Water, Wonen en Cultuur & Erfgoed.
Josan Meijers, Gedeputeerde in de Provincie Gelderland en beheerder van de portefeuilles Gelderse gebiedsontwikkeling, Ruimte, Water, Wonen en Cultuur & Erfgoed.
De Provincie Gelderland is teruggekeerd als partner van voordekunst. De provincie heeft een ton vrijgemaakt voor matchfunding van creatieve crowdfundingprojecten. Ook het BankGiro Loterij Fonds maakt een ton vrij en daarnaast dragen ook Gemeente Rotterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Fonds 1818, Provincie Limburg, verschillende lokale afdelingen van Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds Almere en Provincie Groningen / Kunstraad Groningen bij. Dat betekent dat er dit jaar bijna een half miljoen euro beschikbaar is gesteld voor matching. Een record, meldt voordekunst. 
 
Matchfunding betekent dat partners bijdragen aan projecten op voordekunst, tot wel dertig procent van het doelbedrag. Met succes, meldt het platform: elke euro aan matchfunding levert gemiddeld 3,80 uit de markt op, van particuliere donateurs. Een voorbeeld: Prins Bernhard Cultuurfonds droeg samen met de lokale afdelingen Utrecht, Brabant en Noord-Holland 53.850 euro bij en dit heeft 424.217 euro aan kunstprojecten mogelijk gemaakt. 
 
Interview met Josan Meijers
Ook de Provincie doneert tot dertig procent van het doelbedrag aan campagnes met een duidelijke binding met de gemeente. Van oktober 2016 tot oktober 2017 was de Provincie Gelderland al matchfundingpartner van voordekunst, en nu is er een nieuwe overeenkomst bereikt vanaf de tweede helft van 2018. Voordekunst sprak met Josan Meijers, Gedeputeerde in de Provincie Gelderland en beheerder van de portefeuilles Gelderse gebiedsontwikkeling, Ruimte, Water, Wonen en Cultuur & Erfgoed. Klik hier voor het interview.
 
gerelateerde items