Voordeel leden Postcode Loterij

21 november 2007

AMSTELVEEN (22 november) - In een paginagrote advertentie in de landelijke dagbladen kondigde de Nationale Postcode Loterij begin deze week een samenwerkingsverband met zorgverzekeraar Agis aan. De vier miljoen leden van de goede doelenloterij gaan forse kortingen genieten wanneer zij zich bij Agis aansluiten. FM vroeg Postcode Loterij-woordvoerder Birgit Duess om toelichting.


Vanwaar de samenwerking met Agis?



Duess: "Mensen die al jaren meespelen met de Postcode Loterij zeiden steeds vaker: we zijn met zovelen, kan die bundeling niet eens ingezet worden om een aantrekkelijk voordeel te realiseren? We zijn vervolgens in gesprek gegaan met een aantal zorgverzekeraars. Een door de Postcode Loterij ingeschakelde specialist heeft de verschillende mogelijkheden naast elkaar gelegd. Agis kwam als beste uit de bus."



Die kortingen, waar komen die vandaan?



Duess: "Deelnemers aan de Postcode Loterij die zich bij Agis aanmelden, krijgen 5% korting op hun premie voor de basispolis - zij betalen € 86,21 per maand. Het is vooral de korting op de aanvullende verzekeringen die aantikt. Deelnemers krijgen hierop 20% korting. Voor een gezin kan dit op jaarbasis een besparing betekenen van meer dan driehonderd euro."



Had het niet meer voor de hand gelegen om het voordeel naar de goede doelen te laten gaan?



Duess: "Dat was inderdaad een optie geweest. Onze gedachte was echter: deelnemers die zich aansluiten bij Agis, spelen dankzij de genoten korting eigenlijk voor niets mee met de loterij. Misschien dat zij een extra lot nemen. Of wellicht dat zich nieuwe deelnemers melden die de samenwerking met Agis interessant vinden. De stijging in de opbrengsten die hier mogelijk uit voortvloeit, komt direct voor 50% ten goede aan de goede doelen. In die zin spinnen de benificianten er garen bij."



Is dit een eenmalige stap, of zitten er meer partnerships in het vat?



Duess: "We zijn absoluut bezig om te kijken of er meer mogelijkheden zijn om iets voor onze leden te doen. Op dit moment voeren we daarover gesprekken met diverse partijen. We denken bijvoorbeeld aan samenwerkingsverbanden met bedrijven uit de telefonie of het transport."



Zie ook: www.agisweb.nl