Themabijeenkomst nieuwe betaalmethodes: voorbij de acceptgiro

20 juni 2017, 11:00
De acceptgiro zal een keer verdwijne, en dan...
De acceptgiro zal een keer verdwijne, en dan...
Hoewel de einddatum van de acceptgiro als betaalmiddel voorlopig op de lange baan is geschoven, lijkt het verstandig om binnen de sector na te denken over alternatieven en kennis te nemen van innovaties en veranderingen in het betalingsverkeer. Koepel Nederland Filantropieland organiseert in samenwerking met ING een themabijeenkomst op dinsdag 27 juni. De bijeenkomst is gratis voor NLFL-leden en kost tien euro voor niet-leden.
 
Het besluit om de acceptgiro voorlopig te laten bestaan is bij veel goede doelen als goed nieuws verwelkomd. De acceptgiro is voor veel donateurs nog een vertrouwd en belangrijk betaalmiddel om hun goede doel te ondersteunen. Onder het motto ‘Repareer je dak zolang de zon schijnt’ organiseert Nederland Filantropieland een themabijeenkomst. De sessie van 16.00 tot 19.00 uur in Amsterdam trapt af met een analyse van de oude betaalmethodes om vervolgens te focussen op de drie belangrijkste ‘gamechangers’ in het betalingsverkeer van dit moment: iDeal QR, betaalverzoek zakelijk en PSD2. Hoe kunnen deze methodes eenvoudig worden geïntegreerd in de huidige systemen van goede doelenorganisaties?
 
In het tweede deel komt de praktijk ter sprake: welke rol spelen innovaties als contactloos doneren in het huidige betalingsverkeer van goede doelen? Enkele praktijkervaringen worden gedeeld. De bijeenkomst wordt afgesloten met een paneldiscussie en een netwerkborrel.
 
De bijeenkomst is gratis voor NLFL- leden. Een ticket voor niet-leden is tien euro.
♦Voor tickets: klik hier.
►Meer info: klik hier
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.

 
gerelateerde items