Volgende week uitreiking De Transparant Prijs

25 september 2013, 04:00
Volgende week uitreiking De Transparant Prijs
Volgende week uitreiking De Transparant Prijs
Volgende week woensdag 2 oktober wordt in Den Haagbekend gemaakt welk goede doel het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag heeft gepresenteerd en De Transparant Prijs krijgt uitgereikt. De prijs is een initiatief van PwC, ondersteund door de Nationale Postcode Loterij en het thema van dit jaar is: ‘jaarverslag van de toekomst: iedere dag transparant’.

In totaal zonden 153 instellingen dit jaar hun jaarverslag in.
De genomineerden van 2013 zijn:
- Categorie kleine instellingen (< 0,5 miljoen euro inkomsten): El Fuego, Projecten Zuid Afrika, Weeshuis Sri Lanka
- Categorie grote instellingen (> 0,5 miljoen euro inkomsten): De Zonnebloem, Oxfam Novib, War Child, Woord en Daad
- Categorie meest innovatieve jaarverslag: AMREF Flying Doctors, KWF Kankerbestrijding, Pink Ribbon, Terre des Hommes

Jury
De Transparant Prijs kent een onafhankelijke jury bestaande uit de kersverse voorzitter Herman Wijffels, Monika Milz, Betteke van Ruler en Kajsa Ollongren. De Nationale Postcode Loterij stelt 100.000 euro prijzengeld ter beschikking: 25.000 euro voor de winnaar in de categorie kleine fondsenwervende instellingen en 75.000 euro voor de winnaar in de categorie grote fondsenwervende instellingen.

Programma prijsuitreiking
Aankomende woensdag is er een vol programma. Juryvoorzitter Herman Wijffels buigt zich over de vraag of maximale openheid over uw doen en laten wel bijdraagt aan publieksvertrouwen. Daarna volgt een ongetwijfeld enerverend debat met Alpe d'HuZes-oprichter Coen van Veenendaal, Marc van den Tweel van Natuurmonumenten en Anna Chojnacka van de 1%CLUB. Dagvoorzitter Rens de Jong zal samen met oud-winnaars stilstaan bij wat de prijs de goede doelensector heeft opgeleverd. Tot slot maakt juryvoorzitter Wijffels de goede doelen met het beste jaarverslag 2013 bekend.
gerelateerde items