Toon alles (2)

Vierdaagse blijft lucratief voor goede doelen

22 juli 2017, 11:00
Sponsoring van Vierdaagse-lopers levert meer dan een half miljoen voor goede doelen op.
Sponsoring van Vierdaagse-lopers levert meer dan een half miljoen voor goede doelen op.
Er is tijdens de Nijmeegse Vierdaagse meer dan een half miljoen euro gedoneerd aan goede doelen, aldus Omroep Gelderland. De Vierdaagse-wandelaars hadden gisteren al bijna dat half miljoen euro gezamenlijk opgehaald. Dat geld gaat naar goede doelen zoals Kika, de Hartstichting en de Parkinson Vereniging. Het record van vorig jaar, 604.113 euro, zal waarschijnlijk niet overtroffen worden.
 
KWF Kankerbestrijding en Radboud Oncologie Fonds hebben met 54.262,50 euro het meeste geld binnengehaald van donateurs die lopers sponsoren voor het goede doel. Wandelaar Cees van Doorn haalde met hulp van zijn kerkgenootschap het meeste geld binnen: er gaat 28.874,66 euro naar Living Waters Village.
 
Vierdaagseloopster Loujein is intussen een beroemdheid geworden. Eerder deze week was het 12-jarige meisje te zien op de tv tijdens een van de Vierdaagse-reportages. Loujein vluchtte drie jaar geleden met haar ouders vanuit Syrië naar Nederland. Ze spreekt vloeiend Nederlands, en doet er alles aan om aansluiting te vinden. Maar dat wil niet zo lukken. 
'Sommige mensen willen met me op de foto', vertelde ze donderdag. 'Of gewoon een praatje maken. Ik loop met mijn vriendinnen voor meerdere goede doelen, dus steeds als iemand een praatje of een selfie wil vragen we 50 cent. Voor het goede doel.'
 
►Bron: Omroep Gelderland
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items