Verslag workshops De Transparant Prijs

30 januari 2013, 04:00
Verslag workshops De Transparant Prijs
Verslag workshops De Transparant Prijs
In het lustrumjaar 2013 heeft De Transparant Prijs workshops georganiseerd. Ruim honderd bezoekers woonden de eerste workshopmiddag op 22 januari bij op het kantoor van PwC in Amsterdam.

Wim van Ginkel van PwC verzorgde de opening van de middag en stond stil bij de visie op de toekomst van jaarverslaggeving en De Transparant Prijs. Het lustrumjaar was voor de organisatie een goed moment om de visie op transparantie 3.0 te presenteren en toe te passen bij de beoordeling.

Transparantie 3.0
Duidelijk werd dat transparantie 3.0 vooral moet gaan over de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van een goed doel. “Het ‘doen wat je belooft’ én je eerlijk en kwetsbaar opstellen als iets niet gelukt is spelen hier een belangrijke rol in. De visie op het jaarverslag 3.0 is dat een verschuiving plaatsvindt van compliance verantwoording naar verantwoording over waarde. De kern van verantwoording is het maken van impact door middel van storytelling, realisme en een brede communicatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week plaatsvindt”, meldt het verslag van de organisatie.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de workshopmiddag.
gerelateerde items