Family Help Programme Holland-Sri Lanka onder verscherpt toezicht

10 juni 2017, 13:00
Het CBF heeft per 8 juni de stichting Family Help Programme Holland-Sri Lanka onder verscherpt toezicht gesteld. Er is sprake van mismanagement en onduidelijke besteding van de gelden. Als de stichting de problemen niet binnen twee maanden heeft opgelost, wordt de erkenning door het CBF ingetrokken.
 
De belangrijkste doelstelling van de stichting Family Help Programme Holland-Sri Lanka is het financieren van het Welkomdorp (Welcome Village) in Sri Lanka. In het Welkomdorp worden alleenstaande ouderen ondersteund. Het dorp is er voor daklozen en voor mensen met een laag inkomen. Volgens het CBF is gebleken is dat de kwaliteit van de organisatie in Sri Lanka onvoldoende is: ‘Hierdoor is een situatie ontstaan van mismanagement en onduidelijke besteding van de gelden.’
 
De stichting in Nederland is volgens het CBF wel serieuze stappen aan het zetten om de situatie in Si Lanka structureel te verbeteren. Enkele van de maatregelen die moeten worden doorgevoerd zijn dat alle donateurs via de website en een nieuwsbrief geïnformeerd worden over wat er is misgegaan in het Welkomdorp en welke maatregelen er worden genomen om de situatie onder controle te krijgen en een aanpassing van de governance-structuur.
 
►Bron: CBF
Nieuw:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items