Toon alles (1)

Vermogensfondsen bespreken thema democratie in Sarajevo

18 september 2012, 15:00
Vermogensfondsen bespreken thema democratie in Sarajevo
Vermogensfondsen bespreken thema democratie in Sarajevo
Meer dan honderdvijftig vertegenwoordigers van vermogensfondsen nemen van 19 tot en met 21 september deel aan het Grantmakers East Forum (GEF) in Sarajevo. Een bijzondere plaats om het thema te bespreken: vooruitgang en tekortkomingen in de democratie.

Het forum, georganiseerd door Mozaik Community Development Foundation, biedt fondsen de gelegenheid te netwerken met anderen uit dezelfde regio, ideeën te delen en te discussiëren over de uitdagingen en mogelijkheden voor vermogensfondsen in dit zich zeer dynamisch ontwikkelende deel van Europa.

“Wieg van filantropische waarden”
“Er is geen betere plaats om deze discussie te doen plaatsvinden”, vindt voorzitter Haki Abazi (foto), voorzitter van het GEF. “Sarajevo is een stad die in zijn geschiedenis zowel glorie als tragedie heeft gekend en die uiteindelijk het epicentrum is geworden van een unieke diversiteit in cultuur, religie en spiritualiteit. Dit Sarajevo is de wieg van ware filantropische waarden.”

De rol van civil society
Het evenement, dat samenvalt met International Democracy Day, bekijkt democratie vanuit verschillende invalshoeken: van hoe de civil society een rol kan spelen in post-Soviet landen tot economische uitdagingen in een breder Europa.
gerelateerde items