Vermogensfondsen aangespoord om te reageren op crisis

16 oktober 2008
Nieuws | | Vermogensfondsen


AMSTELVEEN (16 oktober) - Een Amerikaanse koepelorganisatie van vermogensfondsen heeft haar 2.000 leden aangespoord om goede doelen, die dankzij de negatieve economische spiraal in problemen zijn gekomen, actiever te ondersteunen.

 


De president van de Council on Foundations, Steve Gunderson, en bestuursvoorzitter Ralph Smith maakten hun pleidooi wereldkundig in een open brief. De heren schrijven dat de vermogensfondsen de kredietcrisis niet mogen negeren. En zij stellen de vraag: "Hoe kunnen we een constructieve rol spelen zonder onrealistische verwachtingen te wekken?"

 


Gunderson en Smith suggereren dat foundations krap zittende non-profits dienen te ondersteunen. "Onze non-profit partners gaan de pijn voelen van krimpende bronnen en groeiende behoeften. Binnen de parameters van onze respectievelijke missies, middelen en activiteiten, moeten we actief zoeken naar manieren om organisaties te helpen die door de kredietstorm het hardst geraakt zijn."

 


Ook suggereren zij dat vermogensfondsen kunnen assisteren in het samenbrengen van regeringsofficials en ondernemers, de discussie te faciliteren wat er kan worden gedaan om regionale economieën te stimuleren en plaatselijke noden te stillen.