Vereniging Bartiméus Sonneheerdt gaat verder als Bartiméus Fonds

21 januari 2019, 08:00
Vereniging Bartiméus Sonneheerdt gaat verder als Bartiméus Fonds
Vereniging Bartiméus Sonneheerdt gaat verder als Bartiméus Fonds
Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft een nieuwe naam: Bartiméus Fonds. De organisatie verandert van naam omdat zij doorgaat als stichting per 1 januari jl.  De naam Bartiméus Fonds sluit goed aan bij de gedeelde missie met Bartiméus, de expertise-organisatie voor mensen met een visuele beperking.
 
De wijziging naar een stichting is een historisch besluit voor de in 1915 opgerichte vereniging. “In de afgelopen 100 jaar hebben de leden de schouders onder de vereniging gezet,” vertelt Joeke van der Mei, directeur van Bartiméus Fonds.
 
Band met Bartiméus
“We hebben voor de naam Bartiméus Fonds gekozen omdat deze duidelijk staat voor onze band met Bartiméus, de expertise-organisatie voor mensen met een visuele beperking. In 1919 opende de vereniging het Christelijk Blindeninstituut Bartiméus, waar slechtziende en blinde leerlingen passend onderwijs kregen. Van blindeninstituut ontwikkelde Bartiméus zich tot organisatie voor zorg, onderwijs en andere vormen van dienstverlening. In 1998 werden deze activiteiten ondergebracht in Stichting Bartiméus. De vereniging ging vanaf dat moment verder als fondsenwervende instelling die de activiteiten van Bartiméus financieel mede mogelijk maakt.” 
 
Toegankelijke huisstijl
Als bekrachtiging van hun gezamenlijke ambitie gaan zowel Bartiméus als het Bartiméus Fonds in 2019 over op een nieuw logo en dezelfde huisstijl. In de nieuwe huisstijl houden ze er rekening mee dat teksten, afbeeldingen en filmpjes goed toegankelijk zijn voor mensen met een visuele beperking.
gerelateerde items