Toon alles (1)

Celstraf geëist tegen Latifa Aboutaleb wegens verduistering fondsen

20 juni 2017, 23:00
Stichting DOEN deed al in 2015 aangifte van verduistering
Stichting DOEN deed al in 2015 aangifte van verduistering
Tegen Latifa Aboutaleb, de zus van de Rotterdamse burgemeester, is vanmiddag door justitie in Amsterdam zes maanden cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk vanwege verduistering. Latifa Aboutaleb (47) zou ruim 63.000 euro achterover gedrukt hebben van de stichting Noord Bruist. Tot de gedupeerden behoort ook de Stichting DOEN, die in 2015 al aangifte deed van verduistering van 35 mille.
 
Volgens justitie en FIOD spendeerde Abotaleb het geld van diverse fondsen aan huur, kleding, de kapper en incassobureaus. De fraude vond plaats in 2012 en 2013. Latifa Aboutaleb was penningmeester bij de stichting Noord Bruist die jaarlijks een festival met muziek, dans en kunstenaars in Rotterdam Noord organiseerde.
 
Als het aan justitie ligt, gaat Aboutaleb niet alleen de cel in, maar moet ze ook het verduisterde geld terugbetalen aan de gedupeerde stichting en mag ze vijf jaar lang geen bestuursfuncties bij stichtingen uitoefenen. Justitie neemt het haar bijzonder kwalijk dat ze nooit heeft gereageerd op berichten en geen enkele poging heeft gedaan om het geld terug te betalen.
 
De zaak heeft, zoals te verwachten veel ophef veroorzaakt in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Burgemeester wil niet reageren op de zaak. Uitspraak is 30 juni.
 
►Bron: AD 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items