Toon alles (1)

Meer dan 258.000 mensen vragen om verandering Europees landbouwbeleid

8 mei 2017, 11:00
Meer dan 258.000 mensen vragen om verandering Europees landbouwbeleid
Meer dan 258.000 mensen vragen om verandering Europees landbouwbeleid
De publieke consultatie over de herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is gesloten. Meer dan 258.000 Europeanen vragen om een verandering van het huidige GLB met meer aandacht voor biodiversiteit, natuur, landschap en gezond voedsel. Natuurliefhebbers in heel Europa hebben hiermee een duidelijke boodschap meegegeven aan de Europese Commissie: het GLB moet anders!
 
Consultatie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
Tot 2 mei konden Europeanen aan de Europese Commissie laten weten wat ze van het Europese landbouwbeleid vonden, via een grote online raadpleging (consultatie). In totaal zijn er 322.912 reacties binnengekomen uit alle 28 EU-lidstaten. 258.708 Europeanen, vragen om een GLB met meer aandacht voor biodiversiteit, natuur, landschap en gezond voedsel. Zij ondersteunen de Living Land-campagne.
De Living Land- campagne bestaat uit natuur-en milieuorganisaties in heel Europa. In Nederland wordt deze campagne gecoördineerd door Vogelbescherming, Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten. Ruim 600 organisaties voegden hun logo toe aan de website van Living Land.
Natuurmonumenten is blij met deze overweldigende steun en wil iedereen bedanken die mee heeft gedaan!
 
Vervolg
De uitkomsten van deze consultatie zullen worden meegenomen in het vervolg proces voor de invulling van en nieuw GLB. Wil je meer weten? Lees hier meer over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.
 
gerelateerde items