Van Heteren directeur Cordaid

28 februari 2008
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (28 februari) - Deze week is Godelieve van Heteren benoemd tot de nieuwe directeur. Het voormalige PvdA-kamerlid volgt Liliane Ploumen op, die vertrok om het voorzitterschap van dezelfde partij te gaan bekleden.


Van Heteren (1958) was van 2002 tot 2006 Tweede Kamerlid voor de PvdA. In het parlement had zij de portefeuilles volksgezondheid en rampenbeleid onder zich. Ook was zij voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken. Na haar Kamerlidmaatschap was ze een van de initiatiefnemers van Europa Arena.

 


Per 1 april treedt de nieuwe directeur in functie. In een persbericht laat Van Heteren alvast haar enthousiasme blijken. "Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe functie. Cordaid lijkt me een fantastische organisatie. Bij deze baan komen een paar dingen voor me samen. Een daarvan heeft te maken met een vroegere wens om tropenarts te worden. Dat was wat ik eigenlijk doen toen ik afstudeerde, maar de zaken liepen anders. In mijn nieuwe baan komt dat aspect, gezondheidszorg in de tropen, terug. Het is een voorrecht om me als directeur van Cordaid in te kunnen gaan zetten voor een betere wereld."

 


Van Heteren gaat samen met Rene Grotenhuis de directie van Cordaid vormen. Zij blijft tevens actief als voorzitter van het netwerk NCEWL en vice-voorzitter van perscentrum Nieuwspoort.