Toon alles (3)
Edwin Venema

Van der Mei (Dorcas) directeur Bartiméus Sonneheerdt

12 februari 2017, 08:00
Joeke van der Mei is vanaf 1 februari de nieuwe directeur van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Hij volgt daarmee Carla Aalderink die in november na ruim twaalf jaar afscheid nam. Van der Mei was de afgelopen vier jaar werkzaam bij Dorcas als directeur fondsenwerving & communicatie.

Van der Mei over zijn benoeming: ‘Geweldig dat zoveel mensen ons steunen en daarmee de samenleving meer toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het is heel belangrijk dat blinde en slechtziende mensen volop kunnen meedoen in onze samenleving. Doordat we in een steeds meer beeldgerichte cultuur leven, worden drempels alleen maar hoger. Ik vind het geweldig dat wij bijvoorbeeld YouTube filmpjes toegankelijk willen maken voor hen.”
Bartiméus Sonneheerdt voert nu een actieve campagne voor audiodescriptie, waarmee blinde en slechtziende mensen veel beter in staat zijn om televisieprogramma’s of films te volgen. Een stem beschrijft de scènes die ze niet kunnen zien. Al meer dan 5.000 mensen hebben de petitie www.ikwilaudiodescriptie.nl getekend. De doelstelling is om meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen.

►Bron: Bartiméus Sonneheerdt
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items