Edwin Venema

Van der Giessen koninklijk onderscheiden; Douwes aan het roer

20 juni 2017, 18:00
Ronald van der Giessen is vanmiddag koninklijk onderscheiden: hij werd benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau. Van der Giessen kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten als directeur van het Oranje Fonds, waarvan hij veertien jaar directeur was. De nieuwe directeur, Peter Douwes, begon op 1 juni. Van der Giessen kreeg de onderscheiding opgespeld door Zeister burgemeester Koos Janssen tijdens een afscheidsbijeenkomst in die gemeente.
 
Van der Giessen is vanaf 2003 verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het toen nog prille Oranje Fonds tot het huidige nationale fonds voor sociale cohesie. Van der Giessen over zijn besluit een punt te zetten achter zijn loopbaan bij Oranjefonds in een eerder statement: ‘Ik heb samen met mijn collega’s kunnen bouwen aan een organisatie om trots op te zijn. Met een relatief kleine club wordt dagelijks onverminderd hard gewerkt aan onze doelstelling: meer sociale verbinding in ons Koninkrijk. En er ligt een flinke ambitie om nog meer sociale initiatieven te ondersteunen. Met een sterk fundament is het tijd om ruimte te maken voor weer een nieuwe impuls van ontwikkeling. En dat geldt voor zowel de organisatie als ook voor mij persoonlijk.’
 
Intussen heeft Peter Douwes per 1 juni 2017 Ronald van der Giessen opgevold als directeur van het Oranje Fonds. Douwes was de afgelopen jaren directeur van Make A Wish Nederland. Eerder werkte hij voor Bols Wessanen en Twijnstra Gudde en ontwikkelde hij TEAMstages in Amsterdam.
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 
 
gerelateerde items