Van Aken 'machtigste vrouw' goede doelenbranche

20 oktober 2010
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (20 oktober) - Sigrid van Aken is door het tijdschrift Opzij verkozen tot "machtigste vrouw in de goede doelenbranche". Van Aken (40) is sinds vorig jaar september aanvoerder van de drie vrouwelijke managing directors van de Goede Doelen Loterijen. De lijst is opgesteld door de 16 van Opzij, in samenspraak met een jury en deskundigen in de verschillende sectoren, onderwie FM-hoofdredacteur 5.

De verkiezing van Sigrid van Aken vormde een onderdeel van de tweede "Top 100 van machtigste vrouwen van Nederland" van het feministische maandblad Opzij. Net als vorig jaar hanteerde Opzij tien verschillende sectoren: openbaar bestuur, politiek, onderwijs & wetenschap, sport, justitie & openbare orde, media, goede doelen, cultuur, bedrijfsleven en gezondheidszorg.

De lijsten werden opgesteld door de 16 van Opzij,in samenspraak met deskundigen in de verschillende sectoren en een jury. Die bestond dit jaar uit Agnes Jongerius, FNV-voorzitter en winnaar van vorig jaar, Yvonne Benschop, hoogleraar organizational behaviour aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Clémence Ross-Van Dorp, directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Mavis Carrilho, partner bij De Galan & Voigt en bestuurslid NOC*NSF (en zelf 2e in de categorie Sport) en Margriet van der Linden, hoofdredacteur van Opzij. De jury koos uit elke sector één winnaar en rangschikte de rest van de lijsten op mate van invloed. Uit de nummers één koos zij de meest invloedrijke vrouw van Nederland: koningin Beatrix.

In de categorie goededoelen luidde de top 10 als volgt:

1.Sigrid van Aken (directeur Goede Doelen Loterijen);

2.Jeroo Billimoria (o.a. directeur Aflatoun)

3.Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling)

4.Adriana Esmeijer (directeur Prins Bernhard Cultuurfonds; winnaar 2009)

5.Louise van Deth (directeur Stop Aids Now!)

6.Marijke van Eck (directeur Zonnebloem)

7.Farah Karimi (directeur Oxfam Novib)

8.NickyMcIntryre (directeur Mama Cash)

9.Manuela Monteiro (directeur Hivos)

10.Nina Tellegen (directeur StichtingDOEN).

 

Voor de video van de prijsuitreiking: klik hier.