Toon alles (1)

Cadeau Haagse vermogensfondsen voor Van Aartsen

23 februari 2017, 20:37
De Haagse vermogensfondsen verenigd in het Haags Fondsen Overleg (HAFO) bieden Jozias van Aartsen ter gelegenheid van zijn afscheid als burgemeester van Den Haag een cadeau aan onder de titel ‘JA voor een kans’: een pilot-leerwerkproject om jongeren aan een baan te helpen.

De aanpak van jeugdwerkloosheid staat bij de Haagse vermogensfondsen hoog op de agenda. Al jaren ondersteunen zij uiteenlopende particuliere initiatieven (leerwerkprojecten) gericht op het vergroten van kansen van jonge werklozen op de arbeidsmarkt. De vertrekkend burgervader van Den Haag, Jozias van Aartsen, heeft de afgelopen acht jaren steeds laten blijken dat jeugdwerkloosheid hem zeer aan het hart gaat. De scheidend burgemeester heeft in die periode herhaaldelijk ingezet op het terugdringen hiervan.

Dit was voor de Haagse vermogensfondsen aanleiding de scheidend burgemeester ‘JA voor een kans’ aan te bieden, waarbij vijftig jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt begeleid worden naar opleiding en/of werk. Het betreft jongeren met en zonder uitkering, schooluitvallers, jongeren uit de jeugdzorg en anderen. ‘JA voor een kans’ is een pilot waarmee de fondsen geheel uit eigen middelen willen toetsen of de betrokken jongeren met een gerichte en persoonlijke aanpak en middels de leerwerkprojecten goed op weg kunnen worden geholpen. Het project zal grondig worden geëvalueerd en bij succes zal de methodiek ter beschikking worden gesteld aan ieder de deze wil benutten.

De Haagse Fondsen die bijdragen aan dit cadeau zijn: Fonds 1818, Haëlla Stichting, Kinderzorg Den Haag Rotterdam, Stichting Madurodam Kinderfonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Rooms Katholiek Wees en Oude Liedenhuis, Stichting Boschuysen, Stichting Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude te ’s Gravenhage, Stichting Levi Lassen, Stichting Liduina Fonds, Pro Juventute Steunstichting, Vereniging voor de Geld- en Effectenhandel Haaglanden.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier. 
gerelateerde items