Directeur-Bestuurder

10 oktober 2019, 05:00
Directeur-Bestuurder
Directeur-Bestuurder
Functie:             Directeur-Bestuurder
Organisatie:     Huis voor de Kunsten Limburg
Aantal uren:     fulltime
Locatie:              Roermond
Vervaldatum:   25-10-2019

 Het Huis voor de Kunsten Limburg is de steun in de rug voor cultureel Limburg. Het Huis is thuis in alle vormen van kunst, cultuur en erfgoed. Een breed scala aan culturele organisaties en instellingen maakt gebruik van de kennis en diensten van het Huis. Het Huis informeert en adviseert over beleid, financiën, bestuurlijke en organisatorische zaken en communicatie. Zo helpt het Huis cultureel Limburg succesvol te zijn en kunnen zo veel mogelijk mensen, van jong tot oud, genieten van cultuur.

De organisatie

Het Huis adviseert over beleidszaken aan culturele (vrijwilligers)organisaties, de Provincie Limburg en Limburgse gemeenten. Daarnaast ondersteunt het Huis provinciale en lokale culturele organisaties op het gebied van samenwerking, organisatie en toekomstbestendigheid. Zo informeert en adviseert het Huis bijvoorbeeld over publieksbereik, ledenwerving, financieringsmogelijkheden, culturele activiteiten, vrijwilligers, cultuureducatie, talentontwikkeling, samenwerkingspartners en communicatie.
 
Daarnaast is het Huis initiatiefnemer van diverse culturele activiteiten (op het gebied van beeldende kunst, cultuureducatie, dans, erfgoed, film & fotografie, literatuur, musea, muziek, streektaal en theater) en geeft het uitvoering aan diverse subsidieregelingen.
 
Het Huis voor de Kunsten wordt gefinancierd door de Provincie Limburg en heeft zo’n 30 medewerkers. Het kantoor is gevestigd in Roermond.

Directeur-Bestuurder (m/v)
1 fte

Functie

Als directeur-bestuurder van het Huis voor de Kunsten Limburg positioneer je het Huis als hét culturele steunpunt van Limburg. Je bepaalt de koers van het Huis aan de hand van een duidelijke visie, missie en strategie en vertaalt deze naar haalbare doelen. De actuele trends en ontwikkelingen in het culturele veld zijn daarbij leidend. Je verbetert bedrijfsprocessen waar nodig en houdt de dienstverlening van het Huis actueel. Je geeft leiding aan de organisatie en je weet jouw kennis en visie op een inspirerende manier te delen. Als boegbeeld van de organisatie sta je op een positieve manier in contact met het Limburgse culturele veld en stakeholders als de Provincie Limburg. Zo help je het Huis voor de Kunsten Limburg om zijn rol in het Limburgse culturele veld verder uit te bouwen en duurzaam te verankeren.
 
Je rapporteert aan de Raad van Toezicht en geeft verbindend leiding aan het medewerkersteam van het Huis. Je wordt benoemd voor een periode van 4 jaar, waarna verlenging voor eenzelfde termijn mogelijk is.

Functie-eisen

Wat verwacht het Huis voor de Kunsten Limburg van jou, als directeur-bestuurder?
 
 •     Je hebt een brede affiniteit met de kunst-, cultuur- en erfgoedsector in Limburg.
 •     Je bent op de hoogte van actuele trends, ontwikkelingen, innovaties en behoeften in het culturele veld.
 •     Je overziet de hoofdlijnen en vertaalt deze naar een duidelijke strategie en doelstellingen.
 •     Je hebt kennis van financiën en een ondernemersgeest. Aan de doelen van het Huis verbind je haalbare financiële kaders.
 •     Je bent een verbinder pur sang, zowel intern als naar de culturele organisaties en stakeholders. Je sterke communicatieve en sociale vaardigheden helpen je daarbij.
 •     Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en staat stevig in je schoenen. 

Aanbod

Wat mag jij verwachten bij het Huis?
 
 •     Werken aan een mooie opdracht: het Limburgse culturele veld is volop in beweging. Het Huis voor de Kunsten Limburg acteert als spin in het culturele web en helpt cultureel Limburg succesvol te zijn.
 •     Uitdaging en verantwoordelijkheid: je zet je in om de positie van het Huis te versterken en te verankeren.
 •     Een enthousiast team van zo’n 30 medewerkers met een enorme kennis van kunst, cultuur en erfgoed.
 •     Werkgebied door heel Limburg, de Euregio en daarbuiten.
 •     Een groot netwerk met samenwerkingspartners als culturele instellingen en verenigingen, creatieve ZZP’ers, de Provincie Limburg, gemeenten, onderwijsinstellingen en het sociale domein.
 •     Waardering op schaal 13 conform het advies Directiefuncties cao Sociaal Werk. 

Inlichtingen

Is je interesse gewekt? En ben jij degene waar het Huis voor de Kunsten Limburg naar op zoek is? Upload dan je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 25 oktober 2019 met het online sollicitatieformulier via de solliciteer-button hieronder.
 
Het Huis voor de Kunsten Limburg wordt bij de werving- en selectieprocedure begeleid door Elise Lansu, partner bij Delfin Executives. Mocht je meer informatie willen, dan kun je haar bereiken op telefoonnummer +31 (0)6 23 90 9009.
 
De eerste gesprekken staan gepland op dinsdag 12 november 2019. Daarnaast kan een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 
 
Ook een vacature plaatsen: Klik hier
 
 
gerelateerde items